1 Spelen

Alles draait om de juiste kleurkaarten. Alleen dan mag je een toren opbouwen.

Blox

2 tot 4 spelers, uitgave Ravensburger, 32 euro

Meteen een lekker tempo, hup torens afbreken en gauw weer torens bouwen en je kunt elkaar nog slaan ook! Bij ons kon Blox direct niet meer stuk. De een vond de kleuren ‘goedkoop’, de ander juist ‘mooi’, maar iedereen was blij. Je laat je pionnen zwerven over het bord, met behulp van kleurkaarten. Alles draait om de juiste kleurkaarten. Alleen dan mag je een toren opbouwen of afbreken (met kaarten in de kleuren van de bouwstenen). Of een ander slaan. En dat alles levert punten op. ‘Lekker kaarten pakken, een veilig gevoel. Altijd aanvallen’, vatte een van ons samen. Met vier spelers is het het leukst, dan gaat het gejaag door het torenwoud in een razend tempo. Hoewel het bord nogal abstract is, ontstaat er heel sterk een ‘landschapsgevoel’, en zo’n gevoel is altijd goed bij een spel. Een blijvertje is Blox, schatten we in. Officieel is het vanaf tien jaar, maar ik ken een zesjarige die ook al van wanten weet. Een extra bonus is het handige jokersysteem: wie kaarten wisselt mag zijn jokerkaart activeren. Weer een goede truc om de vaart erin te houden. (HS)