Udays dure auto’s teruggevonden

Udays dure auto’s teruggevonden Bagdad, 8 juli. Iraakse politiemannen bewaken vijf kostbare auto’ s die vroeger eigendom waren van Uday Hussein, een van de zoons van de opgehangen Iraakse leider Saddam Hussein. De auto’s, die na de Amerikaans-Britse invasie in maart 2003 werden gestolen uit Udays paleis, werden gevonden in een boomgaard. Volgens de politie wilde een groep smokkelaars ze in het buitenland verkopen. Uday en zijn jongere broer Qusay stonden bekend om hun luxueuze levensstijl. Ze werden enkele maanden na de invasie gedood tijdens een vuurgevecht met Amerikaanse militairen. Wat er met de auto’ s, twee Rolls Royces en drie sportauto’ s, gaat gebeuren, is niet bekend. Foto AP Iraqi police officers stand guard next to the luxurious cars formerly owned by Saddam Hussein's son Odai, at a police station in southern Baghdad's Dora neighborhood, Iraq, Monday, July 7, 2008. The Iraqi police on Monday foiled an attempt to smuggle five luxurious cars that belonged to the late Iraqi strongman's son, that were hidden in an orchard in Dora, out of the country. (AP Photo/Loay Hameed) Associated Press