Tennisster Krajicek uit de tophonderd, Nadal nadert Federer

LONDEN. Tennisster Michaëlla Krajicek is gisteren uit de tophonderd van de wereldranglijst geduikeld. De Nederlandse viel van 49ste plaats terug naar plek 113, mede door haar snelle uitschakeling op Wimbledon. Krajicek ging in de eerste ronde al onderuit tegen haar Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Marina Erakovic. De Servische Ana Ivanovic blijft de ranglijst aanvoeren. Haar landgenote Jelena Jankovic steeg van plaats drie naar twee. Zij wisselde van positie met de Russische Maria Sjarapova. Venus Williams blijft op de zevende plaats staan, ondanks haar zege op Wimbledon. Rafael Nadal, die gisteren afzegde voor het toernooi in Stuttgart omdat hij last heeft van zijn knie, komt steeds dichter in de buurt van nummer één Roger Federer. De Spanjaard versloeg de Zwitser zondag in de finale op Wimbledon, maar blijft tweede op de wereldranglijst.