Televisie Voorkeur

To the beach is een tiendelige reisreportage langs stranden en badplaatsen. Deze keer aandacht voor de Oekraïense badplaats aan de kust in het noorden van de Zwarte Zee: Yalta. Canvas, 21.45-22.10u. Das Schwalbennest am Kap Air-Tudor, Jalta, Krim, Ukraine, Süd-Osteuropa, Europa, Ullstein bild

actualiteiten

EénVandaag. Een straatverbod voor probleemjongeren. Het lijkt een goede oplossing, maar wat nou als de jongeren zich er niets van aantrekken? Wesley bijvoorbeeld mag van de rechter niet meer in de Utrechtse buurt komen waar zijn vader woont omdat hij leider is van een groep jongeren die de buurt zou terroriseren. Maar Wesley trekt zich niets aan van het straatverbod. In een verslag wordt onderzocht of buurtrechters misschien de oplossing zijn voor deze straatterreur, zoals experts op dat gebied voorstellen. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Jaarlijks kiezen talloze mensen voor een ‘all inclusive’ vakantie. Velen van hen gaan naar Turkije. De meesten hebben een geweldige tijd, maar er zijn jaarlijks ook duizenden vakantiegangers die gedesillusioneerd terugkeren. Uit dossiers van de Geschillencommissie blijkt dat de voorgespiegelde droom tegen een onwaarschijnlijk laag bedrag niet altijd uitkomt. Een reportage over een reis naar een vijfsterrenhotel in Turkije om de proef op de som te nemen. Ned.2, 20.30-20.55u.

Nova/Den Haag vandaag. Reportage over Justitie die opnieuw de regels overtreedt bij het afluisteren van advocaten en aandacht voor de wasbeer, die optrekt naar Nederland. Ned. 2, 22.15-22.55u.

praatprogramma

Dagboek. Frits Barend praat met advocaat Anne-Marie Wijnen. Het Gesprek, 20.00-20.30u.

Uitgelezen. Praatprogramma over boeken. Presentatrice Susan Smit ontvangt Karin Giphart en Jasper Henderson. Het Gesprek, 21.30-22.30u.

documentaire

Eén wereld: Circle 66º. Zes ex-borstkankerpatiënten willen bewijzen dat ze na hun behandeling nog altijd in staat zijn tot grootse prestaties. Dat het leven helemaal niet stopt na de diagnose kanker. De teamleden van Circle 66° bereidden zich twee jaar voor om van oost naar west op de 66ste breedtegraad langs de poolcirkel te trekken en de wereld te tonen dat kanker hen niet klein heeft gekregen. Eén, 21.05-21.40u.

Going north. Zes vrienden hebben één droom: Groenland doorkruisen te voet, op ski’s en met behulp van kites. Voor de kick én om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Een deel van hun 600 km lange avontuur hebben de zes expeditieleden uit Utrecht zelf gefilmd. Eerste aflevering van een vijfdelige reportageserie. Ned.3, 22.10-22.40u.

Informatief

Vinger aan de pols: Hoe ga je om met tegenslag ? Reportageserie over bijzondere mensen die een levensbedreigende klap moesten incasseren en die te boven kwamen. Presentatrice Pia Dijkstra praat deze keer met Julia Samuel, oud-omroepster en presentatrice, die op haar dertigste keelkanker krijgt. Ze ondergaat een pijnlijke behandeling en neemt daarna haar werk weer op. Dat gaat zeven jaar lang goed. Totdat ze een knobbeltje in haar borst voelt. Dan neemt Samuel een aantal ingrijpende beslissingen die haar leven een totaal andere wending geven. Ned.1, 21.10-21.45u.

Tribe: Hamar. Tweede deel van een 9-delige Engelse serie reportages waarin de avonturier en expeditie-expert Bruce Parry onbekende werelden verkent. Levend tussen inheemse stammen in de meest afgelegen uithoeken maakt hij kennis met hun gebruiken en rituelen, deze keer bij de Hamar in de Omo Vallei in Ethiopië. Ned.3, 21.25-22.20u.

De mensen van de recherche. Derde deel van een vierdelige reportageserie over rechercheurs van het Rotterdamse bureau Feijenoord-Ridderster. In de aflevering Het motief voor een brandbom wordt bij een politiebureau een molotovcocktail gevonden. Rechercheur Remco zet alles op alles om de vermoedelijke dader op te pakken. Een arrestatieteam licht de verdachte uiteindelijk van zijn bed. In het verhoor doet hij uit de doeken wat hij van plan was met de brandbom. Rechercheur Baldwin krijgt een vreemde aangifte van mishandeling. Het slachtoffer heeft twee bewijzen: een litteken en een nogal dreigend bericht op zijn voicemail. Ned.1, 22.30-23.05u.

The Culture Show. Cultureel magazine met o.m aandacht voor het nieuwe gebouw van de Chinese staatsoproep in Peking, ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas. BBC 2, 23.00-23.30u.

Paul Rosenmöller en...stille rampen. Aflevering Tsjaad: Een tweede Darfur?Rosenmöller reist naar Tsjaad en spreekt o.a. met een rebellenleider, slachtoffers in vluchtelingenkampen en met president Déby zelf. Herh. 2007. Ned.2, 22.55-23.35u.

Sport

Tourjournaal. Dagelijks nieuws uit de Tour de France. Ned.3, 20.25-21.15u.

NOS Studio sportzomer. Praatprogramma over de Tour de France met als gasten schrijver en journalist Bert Wagendorp en de Nederlandse wielerkampioen op de weg Lars Boom. Ned.1, 23.05-23.55u.

Tour 2008. Praatprogramma over ‘la grande boucle’ met als gasten wielerfotograaf Cor Vos en miss België Nele Somers. Presentatie Karl Vannieuwkerke. Eén, 21.40-22.35u.

NOS: Tour de France. Rechtstreeks verslag van vijfde etappe. Morgen, Ned.1, 14.30-17.35u.