Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met Frans van Deijl, journalist bij HP/De Tijd en publicist. In zijn nieuwe roman De jonge minnaar draait alles om een driehoeksverhouding tussen de oudere hospita Martine en haar jonge minnaar Alexander en haar oudere geliefde Paul. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Tweede deel van De Eeuw van de Luisteraar, een tiendelige serie waarin de twintigste eeuw muzikaal worden verbeeld. Gesprekken met historici en muziekkenners over de platenkast van de afgelopen eeuw. Vandaag: De wereldbrand, 1914-1920. Met historicus Koen Koch. Weinigen hadden kunnen voorspellen hoe gruwelijk de Eerste Wereldoorlog zou verlopen. Wat begon met enthousiast kroeggezang eindigde in sombere grafgedichten. Radio 6, 20.02-22.00u.

In concert: Passaat. Concert van de flamencozanger Fernando Terremoto, afkomstig uit de Zuid-Spaanse stad Jerez de la Frontera, met een nog altijd bloeiende flamencotraditie. Terremoto wordt begeleid door Antonio Higuero op gitaar. Radio 6, 22.02-0.00u.

De nacht: Jazz. Opnamen van de pianist Lennie Tristano (1919-1978). Radio 6, 01.00-06.00u.