KPN stoot Everest af

KPN verkoopt Everest, een Nederlandse ontwikkelaar van zakelijke software waarin KPN-dochter Getronics een belang heeft van 65 procent. Everest wordt verkocht aan Total Specific Solutions (TSS) van de Friese miljonair Rinse Strikwerda. Voor welk bedrag Everest verkocht wordt, maakte KPN vanmorgen niet bekend.

KPN nam ICT-dienstverlener Getronics vorig jaar over voor 766 miljoen euro, in de hoop geld te verdienen met automatisering. Getronics blijft weliswaar een zelfstandige dochter, maar KPN wil wel dat het zich meer met werkplekbeheer gaat bezig houden.

Om Getronics weer winstgevend te krijgen stoot het telecombedrijf eerst bedrijven af die niet meer bij deze kernactiviteiten gerekend worden. Ordina en Cap Gemini hadden al kenbaar gemaakt interesse te hebben in Getronics-onderdelen. De naam van Strikwerda was ook al gevallen.

Inmiddels verkocht KPN onder meer de belangen in Spanje en Portugal. In mei werd het onderdeel Document Services te koop gezet en vorige maand kwam Getronics in het nieuws omdat het zijn belangen op de Noord-Amerikaanse markt verkocht aan CompuCon.

Everest, gevestigd in Den Bosch, is een bedrijf met 160 werknemers en boekte in 2007 een omzet van 14 miljoen euro. KPN presenteert volgende week zijn halfjaarcijfers.