Koele dagen

De rest van de week houdt het wisselvallige weer aan. Er vallen buien en de zon speelt een tamelijk bescheiden rol. De temperatuur zal zich in het weekeinde een klein beetje herstellen.

Gisteren waren er veel buien. In het Gelderse Zwartebroek, ten noordoosten van Hoevelaken, heeft een windhoos 's avonds schade veroorzaakt aan een aantal huizen. Ook zijn veel bomen omgewaaid.

Vanavond neemt het aantal buien verder af en vannacht is het op veel plaatsen droog weer. De temperatuur daalt tot een graad of 12.

Morgenochtend is het overal droog. Bovendien laat de zon zich af en toe even zien.

In de middag trekt de lucht vanuit het zuidwesten dicht en vooral in het westen en zuidwesten kan ook wat regen vallen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. De temperatuur loopt op tot 20 graden. Dat is aan de koele kant voor deze tijd van het jaar.

Donderdag regent het enige tijd. Mogelijk komt het ook tot een onweersbui. Het is wel wat minder fris, met middagtemperaturen van 19 tot 24 graden.

Vrijdag komt de zon af en toe te voorschijn, maar in de vrij onstabiele lucht behoort een bui tot de mogelijkheden. In het weekeinde neemt het aantal buien toe. Wat betreft temperatuur verandert er weinig. Het kwik komt soms boven de 20, maar warm weer zit er in het weekeinde niet in. Ook na zondag houdt het wisselvallige en vaak nogal koele weer aan.