Gedichten Pablo Neruda gevonden

SANTIAGO, 8 juli. In Chili is een serie nog onbekende gedichten van dichter Pablo Neruda gevonden. Neruda won in 1971 de Nobelprijs voor de literatuur. De nieuwe serie werpt onder meer licht op zijn affaire met een veertig jaar jongere nicht Alicia van zijn vrouw Matilde. De veertien handgeschreven gedichten werden gevonden door een verzamelaar, in een boek dat hij had gekocht in een antiquariaat. De antiquair verwierf het boek onlangs van een anonieme verkoper. De verzen zijn geschreven in de groene inkt die Neruda (1904-1973) altijd gebruikte. Vermoed wordt dat Alicia, de nicht van de vrouw van de dichter, hun affaire uiteindelijk openbaar heeft willen maken.

Behalve om zijn gedichten is Neruda ook bekend geworden met het epische werk Canto General, over het Zuid-Amerikaanse continent en zijn bewoners.