Gaykrant.nl gehackt

De website van de Gaykrant was zondagavond enige tijd in handen van een actiegroep die zich ‘Homo’s tegen censuur’ noemt. Bezoekers die bijvoorbeeld drie keer klikten op een nieuwsbericht stuitten op een spamfilter van de Evangelische Omroep, andere links kwamen uit op nieuws en informatie uit gereformeerde hoek.

In een mail aan de Gaykrant-site zeiden de ‘krakers’ gisteren verontruste liberale homo’s te zijn die protesteren tegen een nieuw ‘censuurknopje’ op de site.

Via een nieuwe button op de website kunnen bezoekers op een webpagina komen waar ze reacties op discussies kunnen plaatsen. De reacties worden gescand op discriminerende opmerkingen, bijvoorbeeld ten aanzien van christenen. Volgens hoofdredacteur Henk Krol is dat gebeurd na ongewenste opmerkingen over ‘christenhonden’. (ANP)

Lees de actiebrief op de site van de Gaykrant: gk.nl