EU staat lagere btw-tarieven toe

Het lage btw-tarief mag per 2010 voor veel meer producten en diensten gaan gelden dan nu, zoals onder meer luiers, restaurants, thuiszorgers en tuinmannen. EU-commissaris Kovacs (Belastingen) presenteerde gisteren een lijst met producten waarop EU-landen het lage btw-tarief mogen gaan heffen. Hierdoor moeten de btw-tarieven binnen de Unie worden gelijkgetrokken. In Nederland betaalt een gast 6 procent belasting, in België 20 procent. „Er is geen reden waarom restaurantdiensten in de ene helft van de EU in het lage btw-tarief vallen en in de andere helft niet”, zei Kovacs. Minister Bos (Financiën) kan nog niet zeggen voor welke producten in Nederland een lager btw-tarief gaat gelden. Het lage btw-tarief in Nederland is 6 procent, het hoge 19. (ANP)

Lees het voorstel en informatie over btw-tarieven in Nederland via nrcnext.nl/links