Afscheid van pater Jan van Kilsdonk

Afscheid van pater Jan van Kilsdonk Amsterdam, 8 juli. De uitvaartdienst voor pater Jan van Kilsdonk, gisteren in de Dominicuskerk in de Spuistraat in Amsterdam, trok veel belangstellenden. Zij namen afscheid van Van Kilsdonk, die vorig week op 91-jarige leeftijd overleed. Hij richtte in 1962 de Amsterdamse Studentenekklesia op en was tot 1982 studentenpastor in Amsterdam. Na zijn emeritaat zette hij zich vooral in voor aidsslachtoffers. Hij was openlijk kritisch ten aanzien van de kerk. Al in 1962 hekelde hij de blinde gehoorzaamheid die de kerk van de gelovigen eiste en in 1998 zette hij in een preek in de Dominicuskerk zijn vraagtekens bij het verplichte celibaat voor katholieke priesters. Foto WFA AMSTERDAM Pater van Kilsdonk wordt maandag begraven. De uitvaartdienst begon rond 10.00 uur in de Dominicuskerk in de Spuistraat. Zondagavond werd al een wake gehouden in de Oude Kerk. Pater van Kilsdonk overleed afgelopen dinsdag op 91-jarige leeftijd. Van Kilsdonk richtte in 1962 de Amsterdamse Studentenekklesia op en was tot en met 1982 actief als studentenpastor in Amsterdam. De pater stond bekend om zijn progressieve opvattingen. Zo omschreef hij homoseksualiteit als "een vondst van de Schepper". WFA