3 Lezen

Gratis downloaden www.biblioo.nl

Gratis boeken

www.biblioo.nl

Wie weet, leest iedereen op een dag net zo makkelijk van een beeldscherm als van papier. Oefening baart kunst, tenslotte. De hoeveelheid gratis leesvoer op internet wordt in ieder geval steeds groter. Niet alleen romans waarvan het auteursrecht is verlopen omdat de schrijver meer dan 70 jaar dood is, maar ook wetenschappelijke teksten, rapporten en literatuur die door auteurs vrij ter beschikking worden gesteld. Biblioo geeft een handig overzicht van alles wat er in de Nederlandse taal te vinden is. Van aardrijkskunde tot wiskunde, van tijdschriftartikelen tot complete boeken. Te downloaden als tekstdocument of als pdf. Veel handiger dan bijvoorbeeld Project Gutenberg of de gratisboekenuitgever onlibri.nl. Misschien toch maar een zo’n fraaie e-reader aanschaffen om al die gratis informatie mee op vakantie te kunnen nemen. (CJ)