1 Recyclen

Kunstige spamtekst

Van spam tot kunst

tinyurl.com/39cwh8

Duurzaamheid en milieu zijn helemaal in: we eten biologisch voedsel, dragen ecologische kleding en hergebruiken glas en plastic. Bijna alles krijgt een nieuw leven. Behalve de spam in je mailbox, die gaat linea recta naar de prullenbak. Illustrator Linzie Hunter merkte dit op en wist onbedoeld iets ‘nuttigs’ met het virtuele vuilnis te doen. Om zich te bekwamen in typografie zocht Hunter woorden die ze kon tekenen zónder dat ze afgeleid zou worden door de betekenis ervan. Ze koos daarom de nietszeggende zinnen die ze tegenkwam in de vermakelijk absurde spamberichten in haar mailbox. Geïnspireerd door de ‘cheezy’ oneliners (titels van spamberichten) zoals ‘Local Chicks Who Need Lovin’ At The Side’, ‘This Secret Weapon Will Give Power To Your Little Soldier’ en ‘From Now On Your Small Breast Need Not Be The Cause Of Your Embarrassment’, maakte ze handgetekende letters in vrolijke, felle kleuren met een folkloristisch decoratieve stijl. Linzie Hunter relativeert met haar kleurrijke creaties het irritante karakter van de mails, en weet spam tot kunst te transformeren. De combinatie van de gekke, vrije typografie met de humoristische zinnen is een gouden vondst. De illustraties zijn razend populair en inmiddels ook te koop in de vorm van T-shirts, ansichtkaarten en posters. (KP)