Zomerdip

Momenteel zit de zomer duidelijk in een dip. Er valt een flink aantal buien en de temperaturen zijn onder de maat. Aan het eind van de week zal de temperatuur weer stijgen, maar ook dan is het nog niet stabiel.

Het afgelopen weekeinde gaven de temperaturen weinig reden tot mopperen. Op de meeste plaatsen was de temperatuur ’s middags tussen 22 en 25 graden, waardoor het in de schaduw niet kil en in de zon niet te heet was. Daar steken de temperaturen van vandaag magertjes bij af. Het koele en buiige weer wordt veroorzaakt door een depressie die vandaag nog boven Engeland ligt, maar morgen langzaam de Noordzee oversteekt.

In de loop van de avond en vannacht zullen in het binnenland de meeste buien verdwijnen, om morgen overdag, bij het oplopen van de temperatuur, opnieuw op te leven. Vooral in de middag kan plaatselijk een forse bui vallen, ook met onweer. Tussen de buien door breekt de zon door en bij een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 17 tot 20 graden. Woensdag is er minder wind, de zon breekt dan wat vaker door en er vallen slechts een paar lichte buien.

De middagtemperatuur stijgt dan weer licht en komt rond 20 graden te liggen. Donderdag volgen er opnieuw zwaardere buien, maar wordt het wel wat warmer, met middagtemperaturen tussen 20 en 24 graden.