`VS bombarderen Afghaanse bruiloft`

Kabul. President Hamid Karzai van Afghanistan heeft gisteren een officieel onderzoek gelast naar beschuldigingen dat bij een luchtactie van het Amerikaanse leger 22 burgerdoden zijn gevallen. Het zou gaan om een bombardement op een bruiloftsfeest, dat zondag plaatsvond op de grens met Pakistan. De door de Verenigde Staten geleide troepenmacht in Afghanistan heeft het bericht ontkend. Volgens de VS ging het om een actie waarbij ”verscheidene militanten” waren gedood. Informatie over burgerdoden in Afghanistan is bijna niet op betrouwbaarheid te controleren. Het was volgens Afghaanse functionarissen de tweede keer in drie dagen dat bij een luchtaanval een groot aantal burgerdoden viel. Vrijdag zouden bij een raketaanval twaalf burgers zijn omgekomen in het nooroostelijk gelegen Nuristan. Ook dat werd door de VS ontkend.