Vier van de tien huishoudens kijkt digitaal televisie

Rotterdam. Vier van de tien Nederlandse huishoudens had in de eerste helft van dit jaar een digitaal tv-abonnement. Dat is 5 procent meer dan in 2007. Digitaal kijken kan onder meer via de kabel en Digitenne van KPN. In ruim een kwart van de huishoudens kijkt men weleens via de pc naar televisieprogramma`s, merendeels naar gemiste uitzendingen. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) over de eerste zes maanden van 2008. Circa 28 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een lcd- of plasmatelevisie. Tweederde van de kijkers heeft nog een klassieke beeldbuis. Ook de traditionele videorecorder verdwijnt. Nederlandse tv-kijkers nemen in toenemende mate digitaal televisie-uitzendingen op met een harddiskrecorder; 13 procent van de huishoudens heeft een dergelijke recorder.