Sonja Oosterman (85) overleden

AMSTERDAM, 7 JULI. Sonja Oosterman, vooral bekend als radiozangeres in de jaren vijftig, is eind juni op 85-jarige leeftijd overleden. Dat is pas nu bekend geworden. Ze studeerde viool aan het Amsterdams conservatorium en debuteerde kort na de bevrijding als violiste bij een populair orkestje. Toen de vocaliste ziek was, viel ze in en bleef voortaan als zangeres werken. Sonja Oosterman trad jarenlang op bij radio-orkesten als het KRO-dansorkest en het Orkest Zonder Naam. In 1953 werd ze in een populariteitsverkiezing van het blad Tuney Tunes uitgeroepen tot beste zangeres. Haar best verkochte plaat was Daar waar de molens staan. Vanwege haar afkeer van uiterlijkheden werkte ze vrijwel uitsluitend voor de radio. In de loop van de jaren zestig stopte ze met zingen. Ze keerde het vak de rug toe en hield zich sindsdien afzijdig van alle publiciteit.