Rookverbod levert geen problemen op in Amsterdam

Amsterdam, 7 juli. Het rookverbod in de horeca heeft in het eerste weekeinde niet tot onrust en onveiligheid in het uitgaansleven geleid. In en rond de stapgelegenheden in Amsterdam deden zich niet meer ongeregeldheden dan voorheen. Ook de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), die in de eerste week van het rookverbod nog geen boetes uitdeelt, heeft de indruk dat de regels redelijk worden nageleefd. De VWA verstrekte een aantal waarschuwingen. Hoeveel dat er zijn, kon een woordvoerder van de VWA niet zeggen. Het Instituut voor Veiligheid en Crisismanagement (COT) waarschuwde vorige maand nog voor meer onveilige situaties in het uitgaansleven van de hoofdstad. Café- of clubbezoekers die buiten staan te roken, zouden voorbijgangers kunnen lastig vallen of het verkeer kunnen hinderen.