Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met programmamaker Bram van Splunteren, die een programma over zijn eigen midlifecrisis maakte, het begin van emo-tv bij de VPRO en in die reeks past zijn nieuwe programma Café de Liefde. Radio 1, 19.04-20.00u.

Club van 100 Europa. Vijfde aflevering van een 9-delige serie documentaires over burgers in Europa die zelf hun wereld proberen te verbeteren. Vandaag Roemenië, waar één op de vijf kinderen een of twee ouders heeft die werken in het buitenland. De kinderen worden opgevangen door grootouders, buren, kennissen. Dit brengt veel (psychische) problemen met zich mee. Radio 5, 20.02-21.02u.

Theater van het sentiment. Herhaling van een Top-40 uit de jaren 60, 70 of 80 van de vorige eeuw. Vanavond: 7 juli 1973. Gast: Andy Scott van de Britse glamrockband The Sweet. Radio 2, 20.05-23.05u.

Science in the making. Wetenschapsfilosoof Stephen Webster interviewt dokter Richard Wingate, die zich bezighoudt met de vroege ontwikkeling van het brein en professor Carl Amos, die kusterosie en zeespiegelstijging onderzoekt. BBC 4, 22.00-22.30u.