Pastamania

Deze hele week staat er pasta op het menu. Vandaag een recept voor penne met paprikasaus en merguezworstjes. Tamelijk onorthodox – noem het Turks-Italiaanse fusion – maar wel een fijne gezinspasta.

Voor 4 personen:

1 ui

2 teentjes knoflook

2 rode paprika’s

500 g rijpe tomaten

350 g merguezworst

een handvol blaadjes platte peterselie

350 g penne (of andere korte pasta)

een scheut extra vergine olijfolie

verder nodig: een roerzeef

Pel en snipper de ui. Plet en pel de knoflook. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Doe de groenten in de pan en voeg een half glaasje water toe. Breng het geheel aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat een kwartier koken. Snijd de merguezworstjes in stukjes en bak ze zachtjes gaar in een pan met anti-aanbaklaag. Hak de peterselie fijn. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hang de roerzeef boven een schone kom op pan en stort er de gekookte groenten met hun kookvocht in. Draai tot een gladde saus. Schenk de saus bij de merguez en maak alles goed warm. Meng er de uitgelekte pasta en de peterselie door en maak het gerecht op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Janneke Vreugdenhil

Stuur je lekkerste pastarecept in via nrcnext.nl/koken.

    • Janneke Vreugdenhil