Michaëlla Krajicek zakt van 49ste plek op lijst naar 113

LONDEN, 7 juli. Tennisster Michaëlla Krajicek is vandaag uit de top honderd van de WTA-ranglijst geduikeld. De Nederlandse tennisster viel van 49ste plaats helemaal terug naar plek 113. Dat was mede het gevolg van haar uitschakeling in de eerste ronde op Wimbledon. Krajicek begon dit jaar op positie 33, maar zakte door een polsblessure en een mentale crisis steeds verder weg. De Servische Ana Ivanovic blijft de ranglijst aanvoeren. Haar landgenote Jelena Jankovic steeg van plek drie naar twee. Zij wisselde van positie met de Russische Maria Sjarapova. Venus Williams blijft op de zevende plaats staan, ondanks haar winst op Wimbledon. Zus Serena, verliezend finalist, steeg een plek en staat nu vijfde. Bij de mannen komt Rafael Nadal steeds dichter in de buurt van Roger Federer, aanvoerder van de ATP-ranglijst. Robin Haase daalde drie plekken naar de 67ste plaats, maar is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander.