Film van de dag

De Ghostbusters in actie, v.l.n.r. Ernie Hudson, Dan Aykroyd, Bill Murray en Harold Ramis scene uit de film Ghostbusters (1984)

Ghostbusters. Een van de ‘Sweded’ films in Michel Gondry’s aardige, maar wat lange Be Kind Rewind is de jaren-80-klassieker Ghostbusters, met het aanstekelijke liedje Who you’re gonna call? Ghostbusters! Je kreeg er weer zin van de film te zien. Dat kan vanavond. In een appartementencomplex in New York huizen vreemde krachten en in de gangen worden monsters gesignaleerd. Tijd om de spokenbestrijdingsdienst van drie ontslagen parapsychologen in te huren om de demonen uit te drijven. Gewapend met nucleair aangedreven wapens op hun rug weten ze wel raad met de buitenaardse creaturen. Deze uitzinnige komedie mengde succesvol de Saturday Night Live/National Lampoon-humor van hoofdrolspelers Dan Aykroyd, Bill Murray en Harold Ramis met olijke, in die tijd zeer geavanceerde, speciale effecten. Ook met Sigourney Weaver.(Ivan Reitman, 1984, VS), RTL7, 20.30-22.30u.André Waardenburg

    • André Waardenburg