Een Wind in de caravan

MSI Wind, Apple iBook lookalike

Toch per se een notebook mee op vakantie? Gooi niet die loodzware zakelijke laptop vol bedrijfsgeheimen in de caravan, maar koop een netbook. Voor een paar honderd euro heb je een handzame minilaptop waarmee je kunt typen, mailen en internetten.

De Asus EEE PC is de bekendste netbook, maar nieuw is de MSI Wind. Dit laptopje van 10 inch lijkt op die schattige oude Apple iBook, ook al zo’n scheetje.

Op de Britse gadgetsite Mobile Computing staat een enorm traag uitpakfilmpje waar je kunt zien wat er voor 400 euro in de doos zit. Belangrijker is wat er aan de binnenkant zit: een 1,6 GHz Intel Atom processor, 1 GB geheugen en een installatie met Suse Linux of Windows XP Home Edition. Maar, zo ontdekte een enthousiaste hacker, je kunt op die kleine Wind ook Mac OS X installeren: echt een iBookje in de dop.

Marc Hijink

Bekijk reviews van de MSI Wind op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink