een weekeinde vol voetbal

Feyenoorder Ron Vlaar heeft zich bij bondscoach Foppe de Haan afgemeld voor de olympische selectie. De centrale verdediger heeft meer tijd nodig om fit te worden na een knieblessure, die hem vorig seizoen bijna driekwart jaar aan de kant hield. Vlaar was aanvoerder van Jong Oranje. Gertjan Verbeek, de nieuwe trainer van Feyenoord, weet alleen van Roy Makaay zeker dat hij deelneemt aan Peking 2008. Luigi Bruins en Jonathan de Guzman maken ook nog deel uit van de olympische voorselectie. De definitieve selectie wordt 23 juli bekendgemaakt.

Coach Dick Advocaat van de Russische club Sint Petersburg wil duidelijkheid over de toekomst van Andrei Arsjavin. Tot die tijd maakt de speler geen deel uit van de selectie. Arsjavin staat na zijn sterke optreden bij het EK in de belangstelling van diverse clubs.

De Braziliaans international Geovanni speelt komend seizoen voor Hull City. De debutant in de Premier League nam de middenvelder transfervrij over van Manchester City, waar hij weinig aan spelen toe kwam. Barcelona legde in 2001 bijna 14 miljoen euro neer voor het Braziliaanse talent, maar Geovanni kon in Spanje geen indruk maken.

Vjatsjeslav Hleb heeft indruk gemaakt op de technische staf van Roda JC. De Wit-Rus scoorde zaterdag in het oefenduel met amateurclub Kerkrade West viermaal. De aanvaller is een week op proef bij Roda.

Hasan Dogan, voorzitter van de Turkse voetbalbond, is zaterdag op 52-jarige leeftijd overleden. Dogan kreeg een hartaanval terwijl hij met bondscoach Fatih Terim aan het eten was in Bodrum. De bondsvoorzitter overleed in het ziekenhuis.

Vitesse heeft met Excelsior en SC Heerenveen een akkoord bereikt over de overgang van respectievelijk doelman Ronald Graafland en verdediger Jeroen Drost naar Arnhem. Vitesse hoopt vandaag ook persoonlijk rond te komen met spelers. Graafland was afgelopen seizoen vaste keeper bij Excelsior. Drost was sinds de winterstop door Heerenveen uitgeleend aan NEC.

Luis Aragones is zaterdag officieel gepresenteerd als de nieuwe coach van het Turkse Fenerbahçe. De 69-jarige voetbaltrainer leidde Spanje naar de Europese titel. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend.

AC Milan heeft een bod van Chelsea op Kaka afgewezen. Dat liet vicevoorzitter Adriano Galliani gisteren weten in de Italiaanse krant La Stampa. „Er is een astronomisch bod van Chelsea op Kaka binnengekomen”, aldus Galliani.