Chinees bankbiljet Olympische Spelen

Chinees bankbiljet Olympische Spelen Peking, 7 juli. De achter- en voorkant (boven en onder) van het nieuwe Chinese bankbiljet van 10 yuan (0,93 euro) dat de Chinese centrale bank vandaag heeft gepresenteerd ter gelegenheid van de komende Olympische Spelen. De Spelen beginnen over een maand in Peking. Een afbeelding van China’s Nationale Stadion, bijgenaamd het vogelnest, vervangt op het 10 yuan-biljet de beeltenis van de vroegere communistische leider Mao. Het biljet komt morgen in omloop. Foto AFP An undated handout combo photo released in Beijing July 7, 2008 shows the front side (Top) and back side of the ten yuan (1.46 USD) note issued to mark one month before the 2008 Beijing Olympic Games. China's iconic "Bird's Nest" National Stadium will replace communist hero Mao Zedong on a special currency note to be issued on July 8 one month before the Beijing Olympics. AFP PHOTO/Bank of China/HO RESTRICTED TO EDITORIAL USE AFP