Aanslag op politie Pakistan

Bij een zelfmoordaanslag in Islamabad zijn gisteren zeker veertien politieagenten en een burger omgekomen en tientallen mensen gewond geraakt. De aanslag in de Pakistaanse hoofdstad, de dodelijkste in een jaar, was gericht op een politiebureau vlakbij de Rode Moskee. Daar kwamen die dag duizenden mensen bijeen om de bloedige aanval op de Rode Moskee van vorig jaar te herdenken. Aanwezigen eisten dat president Musharraf zou worden opgehangen. Het is nog niet zeker of de aanslag met de herdenking te maken heeft. Vorig jaar juli kwamen volgens de overheid 102 mensen om bij een belegering van de Rode Moskee door het Pakistaanse leger. De moskee gold als uitvalbasis voor radicale moslims, die streng islamitisch bestuur in het land eisten. De belegering heeft de reputatie van Musharraf onder Pakistanen ernstig geschaad. Veel mensen geloven dat er veel meer slachtoffers vielen, waaronder vrouwen en kinderen. (AP)