5 Filmpje kijken

Pestkop uit Big Buck Bunny

Big Buck Bunny

www.bigbuckbunny.org

Voor iedereen die ooit eens aan een echte 3D film wil sleutelen is er nu de film Big Buck Bunny, een grappig filmpje van tien minuten over een enorm vet konijn. Het is een open source film, wat betekent dat iedereen de film vrij kan downloaden en kan aanpassen. De film is gemaakt in het programma Blender, een eveneens open source 3D animatieprogramma. Een internationaal team van slechts zeven man heeft een half jaar aan Big Buck Bunny gewerkt en het resultaat is zeker de moeite waard om even te bekijken. De prachtig gemaakte film, die overigens geen hele spectaculaire verhaallijn heeft, gaat over een konijn van ongekend formaat, met een hart dat nog groter is dan hijzelf. Hij houdt van vlinders en bloemen. Wanneer zijn geluk gruwelijk wordt verstoord door drie andere geanimeerde figuurtjes, waaronder een hele bolle chinchilla, is het over met zijn goedhartigheid en gaat hij de strijd aan. Big Buck Bunny is te downloaden, op YouTube te bekijken en wordt binnenkort ook in Blu-Ray formaat uitgegeven. Van 12 tot 14 september zijn ze ook op het Amsterdam Animation Festival. (EH)