3 kijken

Waar is haar andere been Photoshopdisasters.blogspot.com

Photoshopblunder

photoshopdisasters.blogspot.com

Beyoncé met drie armen. Lichamen die volledig uit verhouding zijn. Modellen zonder navel. Je treft het allemaal op deze site vol photoshopblunders afkomstig uit advertenties en foto’s van beroemdheden. De photoshoppers zaten duidelijk even niet op te letten. Zo is er een advertentie van Tommy Hilfiger waarbij het vrouwelijke model nog slechts één been over heeft. Voor degenen die zich onzeker laten maken door het ideaalbeeld dat modellen in tijdschriften ons voorspiegelen, is de site de moeite waard. Voor iedereen die wil lachen om de fouten van fotobewerkers trouwens ook. Op deze site worden alle knip- en plakpraktijken – voorzien van een dosis droog commentaar – op een leuke manier aan de kaak gesteld. Het geeft een verfrissend beeld hoeveel er met beeldmateriaal wordt geknutseld voordat het geschikt is voor publicatie. (EH)