1 tuinieren

Een ‘protest tegen de vertrutting, tegen kleinburgerlijke, kortzichtige en betuttelende politici’.

Politici voor in de tuin

www.politieketuinkabouters.nl,20 euro

Wat hebben tuinkabouters en politici met elkaar gemeen? Juist, truttigheid. Tuinkabouters zijn het toppunt van truttigheid. Maar je hoort ook voortdurend mensen klagen dat de politiek vertrut. Deze overeenkomst heeft geresulteerd in de Politieke Tuinkabouter: een tuinkabouter met het hoofd van een politicus. Ze waren al een tijdje in graffiti te bewonderen op schuttingen en bouwplaatsen. Maar nu kun je via de website een echte tuinkabouter met het gezicht van Balkenende of Wilders bestellen. Ook zijn er T-shirts te koop met tuinkabouterprints. Staat de getekende Balkenende vastberaden met zijn armen over elkaar geslagen, de ‘echte’ tuinkabouter staat er veel sulliger bij, met de neuzen van zijn laarsjes verlegen naar elkaar toe gedraaid. De site heeft ook een prikbord, waar je foto’s van gespotte tuinkabouters kunt plaatsen, en er zijn posters te downloaden. Het initiatief is volgens de site een ‘protest tegen de vertrutting, tegen kleinburgerlijke, kortzichtige en betuttelende politici’. Geinig zijn ze in elk geval. Het wachten is nu op de Boskabouter. (EF)