Zonnige start

De vakantie is voor een groot deel van Nederland begonnen. Voor hoge temperaturen en zomers weer kunnen vakantiegangers op dit moment beter hun heil zoeken buiten Nederland. Bijvoorbeeld rond de Middellandse Zee. Daar schijnt de zon volop en worden tropische temperaturen van soms wel 35 graden gehaald. Toch begint de dag vandaag op veel plaatsen met behoorlijk wat zon. Maar al snel in de ochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en rond het middaguur volgt daar de eerste regen. In het noordoosten schijnt de zon het langst en blijft het tot in de avond droog. Bij een matige zuidoostenwind wordt het 21 graden op de Wadden en in Zeeland tot 26 graden in NoordLimburg. Morgenochtend zien we wat meer bewolking dan vandaag, maar toch weet ook de zon op veel plaatsen nog aardig door te breken. In de loop van de middag ontstaan er een aantal kleine buitjes. De zuidwestenwind trekt langzaam iets aan naar matig tot vrij krachtig. Daarbij wordt het iets frisser dan vandaag: een graad of 21 aan de kust tot 23 graden in het zuidoosten van Nederland.

Maandag en dinsdag is het met 18 tot 20 graden nog iets frisser. Het gaat harder waaien en er vallen buien. Vanaf woensdag wordt het iets beter.