Wie houdt er niet van geld?

Wie houdt er niet van geld? Ieder volk heeft een eigen verhouding met geld. Fransen praten er niet over, Schotten heten gierig te zijn, Nederlanders ook. Is er eigenlijk een volk dat gul is? Heeft geld overal dezelfde waarde? Onze correspondenten berichten deze zomer in het bijvoegsel Zaterdag &cetera in een serie columns over de verhouding van hun land met geld. Vandaag de start: Zwitserland, bankier van de wereld. (FILES) A picture taken on April 18, 2007 in London shows a woman holding Euro and US dollar notes. The euro jumped to a record 1.6002 dollars on April 22, 2008 after weak US housing market data added to fears over the health of the US economy. AFP PHOTO FILES/BERTRAND LANGLOIS
Wie houdt er niet van geld? Ieder volk heeft een eigen verhouding met geld. Fransen praten er niet over, Schotten heten gierig te zijn, Nederlanders ook. Is er eigenlijk een volk dat gul is? Heeft geld overal dezelfde waarde? Onze correspondenten berichten deze zomer in het bijvoegsel Zaterdag &cetera in een serie columns over de verhouding van hun land met geld. Vandaag de start: Zwitserland, bankier van de wereld. (FILES) A picture taken on April 18, 2007 in London shows a woman holding Euro and US dollar notes. The euro jumped to a record 1.6002 dollars on April 22, 2008 after weak US housing market data added to fears over the health of the US economy. AFP PHOTO FILES/BERTRAND LANGLOIS AFP

Ieder volk heeft een eigen verhouding met geld. Fransen praten er niet over, Schotten heten gierig te zijn, Nederlanders ook. Is er eigenlijk een volk dat gul is? Heeft geld overal dezelfde waarde? Onze correspondenten berichten deze zomer in het bijvoegsel Zaterdag &cetera in een serie columns over de verhouding van hun land met geld. Vandaag de start: Zwitserland, bankier van de wereld.