Sulejmani voor 16 mln naar Ajax

Ajax heeft zich versterkt met de Servische aanvaller Miralem Sulejmani. De negentienjarige speler komt voor een bedrag van 16,25 miljoen euro over van Heerenveen. Dat maakten beide clubs gisteren bekend.

Sulejmani kwam voor zijn komst naar Nederland uit voor Partizan Belgrado. Het afgelopen seizoen maakte hij voor Heerenveen vijftien doelpunten. In februari van dit jaar debuteerde hij als international voor Servië tegen Macedonië (1-1).

Recentelijk ontving Sulejmani de Johan Cruijff Prijs, omdat hij door een vakjury was uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Hij had bij Heerenveen, waar hij sinds 2006 speelde, nog een contract tot 2010.

Eerder deze week kondigde Ajax-voorzitter Uri Coronel aan dat zijn club bereid is veel geld uit te trekken voor twee topspelers. „Liever dit dan tien investeringen in de breedte.”

Sulejmani is de tweede aankoop van Ajax in aanloop naar het nieuwe seizoen, de eerste onder leiding van de nieuwe trainer Marco van Basten. Eerder werd de Argentijnse topschutter Dario Cvitanic, die werd overgenomen van het Argentijnse Banfield.