Salim Hamdan

Salim Hamdan tekst Paul Steenhuis Osama bin Ladens chauffeur in Guantánamo Bay berecht Op maandag 21 juli begint in Guantanámo Bay, het kamp op Cuba waar terreurverdachten van de VS vastzitten, de rechtszaak tegen de chauffeur van Osama bin Laden. Salim Hamdan (Yemen, 1970) zit sinds 2001 vast. Salim Hamdan heeft met succes zijn onduidelijke status als krijgsgevangene aangevochten, en pogingen hem te berechten zijn tot nu toe mislukt. Mensenrechtenorganisaties steunen zijn acties, omdat de VS volgens hen een loopje met het Verdrag van Genève nemen, waarin geregeld is hoe je krijgsgevangenen behandelt. De aanklachten tegen Hamdan zijn al verschillende keren gewijzigd en ingetrokken, maar de recentste aanklachten luiden: samenwerking met Al-Qaeda en steun aan terrorisme. Hamdan ontkent. AFP / getty images TO GO WITH STORY by Jitendra Joshi, US-attacks-Guantanamo-justice This undated photo from a defense counsel news release shows Salim Ahmed Hamdan, a Yemeni national born in 1970. Hamdan, and a Canadian child soldier captured in Afghanistan face arraignment during the first week of June 2007 at Guantanamo Bay under a US military process slammed by activists as a travesty of justice. Hamdan is accused of serving both as an armed bodyguard to Al-Qaeda mastermind Osama bin Laden and as his personal chauffeur. AFP PHOTO/Hamdan Defense Counsel/HO
Salim Hamdan tekst Paul Steenhuis Osama bin Ladens chauffeur in Guantánamo Bay berecht Op maandag 21 juli begint in Guantanámo Bay, het kamp op Cuba waar terreurverdachten van de VS vastzitten, de rechtszaak tegen de chauffeur van Osama bin Laden. Salim Hamdan (Yemen, 1970) zit sinds 2001 vast. Salim Hamdan heeft met succes zijn onduidelijke status als krijgsgevangene aangevochten, en pogingen hem te berechten zijn tot nu toe mislukt. Mensenrechtenorganisaties steunen zijn acties, omdat de VS volgens hen een loopje met het Verdrag van Genève nemen, waarin geregeld is hoe je krijgsgevangenen behandelt. De aanklachten tegen Hamdan zijn al verschillende keren gewijzigd en ingetrokken, maar de recentste aanklachten luiden: samenwerking met Al-Qaeda en steun aan terrorisme. Hamdan ontkent. AFP / getty images TO GO WITH STORY by Jitendra Joshi, US-attacks-Guantanamo-justice This undated photo from a defense counsel news release shows Salim Ahmed Hamdan, a Yemeni national born in 1970. Hamdan, and a Canadian child soldier captured in Afghanistan face arraignment during the first week of June 2007 at Guantanamo Bay under a US military process slammed by activists as a travesty of justice. Hamdan is accused of serving both as an armed bodyguard to Al-Qaeda mastermind Osama bin Laden and as his personal chauffeur. AFP PHOTO/Hamdan Defense Counsel/HO AFP / Getty Images

Osama bin Ladens chauffeur in Guantánamo Bay berecht

Op maandag 21 juli begint in Guantanámo Bay, het kamp op Cuba waar terreurverdachten van de VS vastzitten, de rechtszaak tegen de chauffeur van Osama bin Laden. Salim Hamdan (Yemen, 1970) zit sinds 2001 vast.

Salim Hamdan heeft met succes zijn onduidelijke status als krijgsgevangene aangevochten, en pogingen hem te berechten zijn tot nu toe mislukt. Mensenrechtenorganisaties steunen zijn acties, omdat de VS volgens hen een loopje met het Verdrag van Genève nemen, waarin geregeld is hoe je krijgsgevangenen behandelt.

De aanklachten tegen Hamdan zijn al verschillende keren gewijzigd en ingetrokken, maar de recentste aanklachten luiden: samenwerking met Al-Qaeda en steun aan terrorisme. Hamdan ontkent.