Radio Voorkeur

Zomerspijkers. Dolf Jansen praat elke week met een vrouwelijke BN’er over haar muziekvoorkeuren. Vandaag: cabaretière Sara Kroos. Radio 2, 12.05-14.05u.

Radio Tour de France. Rechtstreeks verslag van de Tourdag. Commentaar van Gio Lippens, Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout. Met een sfeertekening van de regio door Philip Freriks en een slotbeschouwing door oud-wielrenner Henk Lubberding. Presentatie: Jurgen van den Berg en Tom van ’t Hek. Radio 1, 14.04-18.32u. Terugblik op de Tourdag in De Avondetappe, 22.04-23.07u.

The Lost Beatles Interview. Helen Shapiro vertelt het verhaal van een verloren gegaan Beatle-interview uit April 1964. Kort geleden is het teruggevonden in een filmblik ergens in een Londense garage. Het is het eerste interview waarin Lennon en McCartney vertellen hoe zij samen een nummer schrijven. BBC 4, 16.30-17.00u.

Nachttrein naar Napels. Eerste van negen live interviews met prominente personen uit de mediawereld. Vanavond: Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal. Presentator Henk van Middelaar. Radio 1, 0.04-1.00u.