Radio voorkeur

O.V.T. Tweede aflevering in de serie Het zwijgen opgelegd, de geschiedenis in zeven executies. In deze aflevering praten de gasten Fik Meijer en Patrick Chatelion over de executies van Petrus en Paulus. Radio 1, 10.15-11.04u.

Andermans veren. Vanaf 6 juli t/m 31 augustus presenteert Andermans Veren de Kleinkunst Top 202 Aller Tijden, die is samengesteld door de luisteraars. De aangevraagde liedjes en conferenties geven een goed beeld van wie de grootsten zijn op het gebied van cabaret en kleinkunst aller tijden. Radio 2, 18.05-20.05u.

Zomeravondconcert. De jaarlijkse selectie opnames van de Europese zomerfestivals zijn weer begonnen. Vanavond voornamelijk aandacht voor de werken van Mozart, rechtstreeks vanaf het Styriarte festival te Stainz, Oostenrijk. Radio 4, 20.02-23.02u.

Rock Werchter. Live uitzending vanaf Rock Werchter, het bekendste pop- en rockfestival in België. Met o.a. Anouk, Counting Crows, Editors, Gnarls Barkley, Kaiser Chiefs, FKT Tunstal en R.E.M. Presentatie Klaas Kruistum. Zie ook www.rockwerchter.be. Radio 3FM, 20.00-23.06u.