Medewerkers: Yvo van Regteren Altena

Medewerkers: Yvo van Regteren Altena Lifestyleschrijver Yvo van Regteren Altena (‘eind veertig’) woonde na zijn eindexamen voor langere tijd in Italië en raakte daar in de ban van het Italiaanse maatpak. Later resulteerde zijn interesse in de boeken Man & Pak en Pak op Zak. Voor deze M bezocht hij het Haags Gemeentemuseum waar binnenkort een tentoonstelling opent met als thema: ‘De Ideale Man, Mode Voor Echte Mannen’. Uit de omvangrijke collectie maakte Van Regteren Altena een persoonlijke keuze van vijf bijzondere stukken. ‘Heel wonderlijk om aan de gulp van Mitterrands bespoke pak te zitten’. En: ‘Het viel niet mee om uit vier eeuwen modegeschiedenis een selectie te maken.’ Altena voelt geen verwantschap met de immer in zwart gehulde modegoeroes die de Parijse en Milanese shows bezoeken. ‘Ik houd vooral van het ambacht en details en sluit mij graag aan bij een uitspraak van Oscar Wilde: ‘Fashion is what one wears oneself. What is unfashionable is what other people wear.’
Medewerkers: Yvo van Regteren Altena Lifestyleschrijver Yvo van Regteren Altena (‘eind veertig’) woonde na zijn eindexamen voor langere tijd in Italië en raakte daar in de ban van het Italiaanse maatpak. Later resulteerde zijn interesse in de boeken Man & Pak en Pak op Zak. Voor deze M bezocht hij het Haags Gemeentemuseum waar binnenkort een tentoonstelling opent met als thema: ‘De Ideale Man, Mode Voor Echte Mannen’. Uit de omvangrijke collectie maakte Van Regteren Altena een persoonlijke keuze van vijf bijzondere stukken. ‘Heel wonderlijk om aan de gulp van Mitterrands bespoke pak te zitten’. En: ‘Het viel niet mee om uit vier eeuwen modegeschiedenis een selectie te maken.’ Altena voelt geen verwantschap met de immer in zwart gehulde modegoeroes die de Parijse en Milanese shows bezoeken. ‘Ik houd vooral van het ambacht en details en sluit mij graag aan bij een uitspraak van Oscar Wilde: ‘Fashion is what one wears oneself. What is unfashionable is what other people wear.’

Lifestyleschrijver Yvo van Regteren Altena (‘eind veertig’) woonde na zijn eindexamen voor langere tijd in Italië en raakte daar in de ban van het Italiaanse maatpak. Later resulteerde zijn interesse in de boeken Man & Pak en Pak op Zak. Voor deze M bezocht hij het Haags Gemeentemuseum waar binnenkort een tentoonstelling opent met als thema: ‘De Ideale Man, Mode Voor Echte Mannen’. Uit de omvangrijke collectie maakte Van Regteren Altena een persoonlijke keuze van vijf bijzondere stukken. ‘Heel wonderlijk om aan de gulp van Mitterrands bespoke pak te zitten’. En: ‘Het viel niet mee om uit vier eeuwen modegeschiedenis een selectie te maken.’ Altena voelt geen verwantschap met de immer in zwart gehulde modegoeroes die de Parijse en Milanese shows bezoeken. ‘Ik houd vooral van het ambacht en details en sluit mij graag aan bij een uitspraak van Oscar Wilde: ‘Fashion is what one wears oneself. What is unfashionable is what other people wear.’