Medewerkers: Viviane Sassen

Medewerkers: Viviane Sassen Fotografe Viviane Sassen (36) heeft de portretten van de zes deelnemers aan het VPRO-televisieprogramma Zomergasten gemaakt. ‘Ik had meteen een idee om ze in de schaduwrijke natuur te fotograferen, zodat je het idee van de zon en het zomerse goed voelt’, vertelt ze.Ze zette de verschillende gasten in de natuur die voorhanden was, van tuin tot struik. Sommige gasten waren maar een uurtje in Nederland beschikbaar voor een foto. En het feit dat de hoogzwangere Sassen bijna uitgerekend was, verhoogde de spanning ook nog. Deze foto’s voor M sluiten aan bij eerder werk, waarmee ze vorig jaar de Prix de Rome won, een Nederlandse prijs voor jonge kunstenaars. In haar vrije werk, dat ze naast mode- en opdrachtfoto’s maakt, spelen structuren en patronen een belangrijke rol; in Afrika maakte ze portretten van mensen die soms in de schaduw lijken te verdwijnen.
Medewerkers: Viviane Sassen Fotografe Viviane Sassen (36) heeft de portretten van de zes deelnemers aan het VPRO-televisieprogramma Zomergasten gemaakt. ‘Ik had meteen een idee om ze in de schaduwrijke natuur te fotograferen, zodat je het idee van de zon en het zomerse goed voelt’, vertelt ze.Ze zette de verschillende gasten in de natuur die voorhanden was, van tuin tot struik. Sommige gasten waren maar een uurtje in Nederland beschikbaar voor een foto. En het feit dat de hoogzwangere Sassen bijna uitgerekend was, verhoogde de spanning ook nog. Deze foto’s voor M sluiten aan bij eerder werk, waarmee ze vorig jaar de Prix de Rome won, een Nederlandse prijs voor jonge kunstenaars. In haar vrije werk, dat ze naast mode- en opdrachtfoto’s maakt, spelen structuren en patronen een belangrijke rol; in Afrika maakte ze portretten van mensen die soms in de schaduw lijken te verdwijnen.

Fotografe Viviane Sassen (36) heeft de portretten van de zes deelnemers aan het VPRO-televisieprogramma Zomergasten gemaakt. ‘Ik had meteen een idee om ze in de schaduwrijke natuur te fotograferen, zodat je het idee van de zon en het zomerse goed voelt’, vertelt ze.Ze zette de verschillende gasten in de natuur die voorhanden was, van tuin tot struik. Sommige gasten waren maar een uurtje in Nederland beschikbaar voor een foto. En het feit dat de hoogzwangere Sassen bijna uitgerekend was, verhoogde de spanning ook nog. Deze foto’s voor M sluiten aan bij eerder werk, waarmee ze vorig jaar de Prix de Rome won, een Nederlandse prijs voor jonge kunstenaars. In haar vrije werk, dat ze naast mode- en opdrachtfoto’s maakt, spelen structuren en patronen een belangrijke rol; in Afrika maakte ze portretten van mensen die soms in de schaduw lijken te verdwijnen.