Medewerkers: Abdelkader Benali

Medewerkers: Abdelkader Benali beeld Merlin Daleman Romanschrijver Abdelkader Benali (32) kwam op vierjarige leeftijd naar Nederland. Naar aanleiding van een fotoreportage van Bart Sorgedrager over allochtone gezinnen in de Kolenkitbuurt in Amsterdam die op het punt staan met vakantie te gaan, beschrijft Benali in deze M hoe hij vroeger zelf ’s zomers met zijn vijf broers en zusters en zijn ouders in een Mercedesbusje naar het vaderland reisde.Zijn laatste boek, Marathonloper, gaat over zijn passie voor hardlopen. Met een persoonlijk record van 2.52,19 op de marathon is Benali met afstand de snelste romanschrijver van Nederland. En dat record is beslist nog voor verbetering vatbaar, zegt hij. ‘Als schrijver en als hardloper heb ik killerinstinct. Mijn talent als schrijver is dat ik de dingen opschrijf die er toedoen. Als hardloper durf ik diep te gaan, mezelf pijn te doen.’ Abdel kader Benali. Collumnist nrc.next. Amsterdam, 11-03-06 © Foto Merlin Daleman
Medewerkers: Abdelkader Benali beeld Merlin Daleman Romanschrijver Abdelkader Benali (32) kwam op vierjarige leeftijd naar Nederland. Naar aanleiding van een fotoreportage van Bart Sorgedrager over allochtone gezinnen in de Kolenkitbuurt in Amsterdam die op het punt staan met vakantie te gaan, beschrijft Benali in deze M hoe hij vroeger zelf ’s zomers met zijn vijf broers en zusters en zijn ouders in een Mercedesbusje naar het vaderland reisde.Zijn laatste boek, Marathonloper, gaat over zijn passie voor hardlopen. Met een persoonlijk record van 2.52,19 op de marathon is Benali met afstand de snelste romanschrijver van Nederland. En dat record is beslist nog voor verbetering vatbaar, zegt hij. ‘Als schrijver en als hardloper heb ik killerinstinct. Mijn talent als schrijver is dat ik de dingen opschrijf die er toedoen. Als hardloper durf ik diep te gaan, mezelf pijn te doen.’ Abdel kader Benali. Collumnist nrc.next. Amsterdam, 11-03-06 © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin

Romanschrijver Abdelkader Benali (32) kwam op vierjarige leeftijd naar Nederland. Naar aanleiding van een fotoreportage van Bart Sorgedrager over allochtone gezinnen in de Kolenkitbuurt in Amsterdam die op het punt staan met vakantie te gaan, beschrijft Benali in deze M hoe hij vroeger zelf ’s zomers met zijn vijf broers en zusters en zijn ouders in een Mercedesbusje naar het vaderland reisde.Zijn laatste boek, Marathonloper, gaat over zijn passie voor hardlopen. Met een persoonlijk record van 2.52,19 op de marathon is Benali met afstand de snelste romanschrijver van Nederland. En dat record is beslist nog voor verbetering vatbaar, zegt hij. ‘Als schrijver en als hardloper heb ik killerinstinct. Mijn talent als schrijver is dat ik de dingen opschrijf die er toedoen. Als hardloper durf ik diep te gaan, mezelf pijn te doen.’