Junkie XL

Junkie XL Foto Viviane Sassen
Junkie XL Foto Viviane Sassen Sassen, Viviane

Junkie XL is de artiestennaam van Tom Holkenborg (1967), de in de Verenigde Staten wonende dj en componist. Zes jaar geleden maakte hij naam met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley. In maart verscheen zijn nieuwe cd, Booming Back at You .

Hoeveel tv-toestellen heeft u in huis?

‘Ik heb twee tv’s. Een flatscreen in de woonkamer en een oude tube-tv in de slaapkamer. Als ik onderweg ben op tour download ik veel van iTunes. Hier in Amerika kan je zo ook allerlei tv-series en films bekijken. Ideaal als je veel op pad bent.’

Nederlanders kijken 138 minuten per dag naar televisie. Hoeveel wijkt u af van het gemiddelde?

‘Bij mij is dat veel minder. Er gaan dagen, soms zelf weken voorbij, dat ik geen tv kijk omdat ik het te druk heb. Ik kijk over het algemeen films, nieuws en documentaires. Daarnaast bekijk ik veel via Youtube en veel nieuws op de websites zoals: cnn.com.’

Van welke televisieserie heeft u alle afleveringen gezien?

‘Fawlty Towers, Family Guy, Numbers en CSI.’

Wie of wat zapt u onmiddellijk weg?‘

Commercials, maar minder in Nederland. Ik heb de afgelopen keer dat ik in Nederland was weer hard moeten lachen om de trom-petreclame (van Heineken, red). Dat mis ik in de US, humor in commercials.’

Wat vindt u van het tempo van De wereld draait door?‘

Prachtig, de snelle wereld.’

Welke Zomergast is u het beste bijgebleven?‘

Youp van ’t Hek. Ik wist eigenlijk helemaal niets van die man, maar toch deed hij me veel tijdens de uitzending. Dat is ook het mooie van Zomergasten, je leert vaak op onverwachtse manier veel van degene die de beelden kiest. Vreemde combinatie trouwens ook, Adriaan van Dis die Youp van ’t Hek interviewt.’