Harold Knebel

Harold Knebel tekst Maarten Scholten Tour de France van start Ex-bankier Harold Knebel is een opvallend nieuw gezicht in de Tour de France, die op 5 juli begint in Brest. Vorig jaar nipte hij in Tignes anoniem aan de champagne, toen de Deense wielrenner Michael Rasmussen namens de Rabo-ploeg een bergetappe won en de gele leiderstrui veroverde. Hij was directeur private banking bij de Rabobank, lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandse wielerploeg bovendien. Fietste regelmatig in zijn vrije tijd, maar bleef buitenstaander in het profwielrennen. Dit jaar is alles anders. Rasmussen fietst niet meer en strijdt voor de rechter met zijn voormalig werkgever, die hem tijdens de Tour van 2007 ontsloeg omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in juni van dat jaar. Theo de Rooij, sinds 2004 directeur van de Rabobank Wielerploegen, stapte op. En Harold Knebel volgde hem op. ‘Keihard’, zo wordt hij getypeerd door mensen die met hem te maken hebben. Knebel (45) was groentensnijder, krantenjongen, uitsmijter en hotelhouder. Studeerde economie en maakte daarna carrière in de bankwereld. Sinds hij per 1 april begon bij de wielerploeg profileert hij zich als relatieve buitenstaander. De nieuwe directeur maakte wielen schoon, debuteerde in de Ronde van Italië als chauffeur van de tweede ploegleidersauto. Kuifje in het profwielrennen. Maar o wee als er renners zonder helm trainen. Al is het een paar uur vóór een cruciale wedstrijd, de baas treedt dan op. Keihard. wessel van keuk / cor vos Valkenburg - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Rabo Cauberg Clinic - clinicvrij 2007 - Harold Knebel wordt de opvolger van Theo de Rooij - foto Wessel van Keuk/Cor Vos ©2007
Harold Knebel tekst Maarten Scholten Tour de France van start Ex-bankier Harold Knebel is een opvallend nieuw gezicht in de Tour de France, die op 5 juli begint in Brest. Vorig jaar nipte hij in Tignes anoniem aan de champagne, toen de Deense wielrenner Michael Rasmussen namens de Rabo-ploeg een bergetappe won en de gele leiderstrui veroverde. Hij was directeur private banking bij de Rabobank, lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandse wielerploeg bovendien. Fietste regelmatig in zijn vrije tijd, maar bleef buitenstaander in het profwielrennen. Dit jaar is alles anders. Rasmussen fietst niet meer en strijdt voor de rechter met zijn voormalig werkgever, die hem tijdens de Tour van 2007 ontsloeg omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in juni van dat jaar. Theo de Rooij, sinds 2004 directeur van de Rabobank Wielerploegen, stapte op. En Harold Knebel volgde hem op. ‘Keihard’, zo wordt hij getypeerd door mensen die met hem te maken hebben. Knebel (45) was groentensnijder, krantenjongen, uitsmijter en hotelhouder. Studeerde economie en maakte daarna carrière in de bankwereld. Sinds hij per 1 april begon bij de wielerploeg profileert hij zich als relatieve buitenstaander. De nieuwe directeur maakte wielen schoon, debuteerde in de Ronde van Italië als chauffeur van de tweede ploegleidersauto. Kuifje in het profwielrennen. Maar o wee als er renners zonder helm trainen. Al is het een paar uur vóór een cruciale wedstrijd, de baas treedt dan op. Keihard. wessel van keuk / cor vos Valkenburg - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Rabo Cauberg Clinic - clinicvrij 2007 - Harold Knebel wordt de opvolger van Theo de Rooij - foto Wessel van Keuk/Cor Vos ©2007 Keuk, Wessel van;Vos, Cor

Tour de France van start

Ex-bankier Harold Knebel is een opvallend nieuw gezicht in de Tour de France, die op 5 juli begint in Brest. Vorig jaar nipte hij in Tignes anoniem aan de champagne, toen de Deense wielrenner Michael Rasmussen namens de Rabo-ploeg een bergetappe won en de gele leiderstrui veroverde. Hij was directeur private banking bij de Rabobank, lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandse wielerploeg bovendien. Fietste regelmatig in zijn vrije tijd, maar bleef buitenstaander in het profwielrennen.

Dit jaar is alles anders. Rasmussen fietst niet meer en strijdt voor de rechter met zijn voormalig werkgever, die hem tijdens de Tour van 2007 ontsloeg omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in juni van dat jaar. Theo de Rooij, sinds 2004 directeur van de Rabobank Wielerploegen, stapte op. En Harold Knebel volgde hem op.

‘Keihard’, zo wordt hij getypeerd door mensen die met hem te maken hebben. Knebel (45) was groentensnijder, krantenjongen, uitsmijter en hotelhouder. Studeerde economie en maakte daarna carrière in de bankwereld. Sinds hij per 1 april begon bij de wielerploeg profileert hij zich als relatieve buitenstaander. De nieuwe directeur maakte wielen schoon, debuteerde in de Ronde van Italië als chauffeur van de tweede ploegleidersauto. Kuifje in het profwielrennen. Maar o wee als er renners zonder helm trainen. Al is het een paar uur vóór een cruciale wedstrijd, de baas treedt dan op. Keihard.