Film van de dag

De ravissante roodharige Rita Hayworth is vandaag in twee films te zien: Fire Down Below en Pal Joey.
De ravissante roodharige Rita Hayworth is vandaag in twee films te zien: Fire Down Below en Pal Joey.

Pal Joey. Vandaag twee films met de ravissante roodharige Rita Hayworth op de BBC. Hoe het haar verging in de nadagen van haar carrière is te zien in de boeiende multimediale voorstelling Celluloid Fever: The Goddess, die in juli en augustus nog een aantal keer deel uitmaakt van het reizende theaterfestival De Parade (Den Haag, Utrecht en Amsterdam). Om 13.00u. Fire Down Below, waarin Hayworth Jack Lemmon en Robert Mitchum het hoofd op hol brengt, gevolgd door de musical Pal Joey, met prachtige liedjes van Richard Rodgers en Lorenz Hart – waaronder Bewitched, Bothered and Bewildered (waarbij de stem van Hayworth werd gedubd door zangeres Jo Ann Greer). Frank Sinatra speelt Joey Evans, een zelfingenomen nachtclubzanger die moet kiezen tussen chorus girl Kim Novak en rijke weduwe Hayworth. Hoogtepunt: Sinatra die de The Lady is a Tramp zingt en Hayworths opwindende nummer Zip.(George Sidney, 1957, VS), BBC 2, 14.55-16.40u.André Waardenburg