Eeuwige roem

Eeuwige roem Voor 55.000 dollar heeft de kokerworm op de linkerfoto de naam gekregen van Jeff Goodhartz, een kinderloze leraar uit Californië. “Blijft de familienaam toch nog bestaan”, aldus Goodhartz. Nou ja, als de soortnaam goodhartzorum dus, van een blauwige kokerworm uit een mangrovebos in Belize. Traditioneel mag de ontdekker van een soort de naam geven. Daarmee geld verdienen is een trend. Sinds april biedt het Amerikaanse Scripps-instituut voor oceanografie nieuwe namen te koop aan. Twee andere van hun wormen, een naamloze Australische kokerworm (rechts) en een borstelworm (midden), zijn ook te koop. De prijzen beginnen bij 5.000 dollar. Het bedrijf Nokia gaat een nog onbekende borstelworm vernoemen naar de Latijnse vertaling van zijn slogan ‘Connecting people’. De gewoonte bestaat al langer. Drie jaar geleden kocht de online gokhal Golden Palace op een veiling voor 650.000 dollar een apennaam uit Bolivia. Dat werd Callicebus aureipalatii. (HvS) This combination of photos, shows a Belize Featherworm, left, an Australian Featherworm, center, provided by Greg Rouse of Scripps Institution of Oceanography and a Spiny Worm provided by Fredrik Pleijel of University of Gothenburg in Sweden. (AP Photo/Courtesy of Greg Rouse and Fredrik Pleijel)
Eeuwige roem Voor 55.000 dollar heeft de kokerworm op de linkerfoto de naam gekregen van Jeff Goodhartz, een kinderloze leraar uit Californië. “Blijft de familienaam toch nog bestaan”, aldus Goodhartz. Nou ja, als de soortnaam goodhartzorum dus, van een blauwige kokerworm uit een mangrovebos in Belize. Traditioneel mag de ontdekker van een soort de naam geven. Daarmee geld verdienen is een trend. Sinds april biedt het Amerikaanse Scripps-instituut voor oceanografie nieuwe namen te koop aan. Twee andere van hun wormen, een naamloze Australische kokerworm (rechts) en een borstelworm (midden), zijn ook te koop. De prijzen beginnen bij 5.000 dollar. Het bedrijf Nokia gaat een nog onbekende borstelworm vernoemen naar de Latijnse vertaling van zijn slogan ‘Connecting people’. De gewoonte bestaat al langer. Drie jaar geleden kocht de online gokhal Golden Palace op een veiling voor 650.000 dollar een apennaam uit Bolivia. Dat werd Callicebus aureipalatii. (HvS) This combination of photos, shows a Belize Featherworm, left, an Australian Featherworm, center, provided by Greg Rouse of Scripps Institution of Oceanography and a Spiny Worm provided by Fredrik Pleijel of University of Gothenburg in Sweden. (AP Photo/Courtesy of Greg Rouse and Fredrik Pleijel) Associated Press

Voor 55.000 dollar heeft de kokerworm op de linkerfoto de naam gekregen van Jeff Goodhartz, een kinderloze leraar uit Californië. “Blijft de familienaam toch nog bestaan”, aldus Goodhartz. Nou ja, als de soortnaam goodhartzorum dus, van een blauwige kokerworm uit een mangrovebos in Belize.

Traditioneel mag de ontdekker van een soort de naam geven. Daarmee geld verdienen is een trend. Sinds april biedt het Amerikaanse Scripps-instituut voor oceanografie nieuwe namen te koop aan. Twee andere van hun wormen, een naamloze Australische kokerworm (rechts) en een borstelworm (midden), zijn ook te koop. De prijzen beginnen bij 5.000 dollar. Het bedrijf Nokia gaat een nog onbekende borstelworm vernoemen naar de Latijnse vertaling van zijn slogan ‘Connecting people’. De gewoonte bestaat al langer. Drie jaar geleden kocht de online gokhal Golden Palace op een veiling voor 650.000 dollar een apennaam uit Bolivia. Dat werd Callicebus aureipalatii. (HvS)