Agente ontslagen om diefstal drugs

De politie Midden- en West-Brabant heeft een 30-jarige agente, die wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal van twee sporttassen met hennep uit het politiebureau Wilhelminapark in Tilburg, ontslag aangezegd. Haar advocaat heeft dat gisteren gezegd in de regiezitting van haar strafzaak.

De agente is geschorst. Ze zit inmiddels vier maanden thuis, maar ontkent pertinent elke betrokkenheid bij de verdwijning van de 17 kilo drugs. Volgens informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) is zij een van de corrupte politieagenten binnen het korps die contact hebben met de onderwereld. De raadsman denkt dat de jonge politievrouw „een oor is aangenaaid”.

Zijn verzoek om de chef, de rechercheur en de informant van de CIE daarom als getuigen te laten optreden, wees de rechtbank ondanks een eerdere honorering van justitie af. Hun informatie mag niet als bewijs worden gebruikt.

De rechtbank liet wel het verhoor toe van de politiemedewerker die de wiet voor het laatst heeft zien liggen in de garage van het politiebureau. Ook de Geldropse medeverdachte G.B. (32), die tijdens zijn verhoor heeft verklaard dat hij de hennep heeft gestolen met hulp van een gekopieerde sleutel van de agente, zal nadere uitleg moeten verschaffen.

De rechtszaak wordt op 24 oktober van dit jaar vervolgd. (ANP)