Wisselvallig

Een depressie boven de Britse eilanden veroorzaakt het komend weekeinde en begin volgende week wisselvallig weer. Zaterdag wordt het door aanvoer van warme lucht uit het zuiden nog 21 tot 25 graden. Vanaf zondag wordt het minder warm en begin volgende week is het zelfs aan de frisse kant met temperaturen rond 19 graden.

Komende nacht is het nog helder. Het wordt daardoor ook tamelijk fris met minima rond 8 à 9 graden in het oosten van het land. Lokaal ontstaat een mistbank.

Morgen begint zonnig, maar onder invloed van een naderende storing neemt de bewolking in het zuidwesten van het land al vrij snel toe en valt in het begin van de middag al wat regen.

In de loop van de middag volgt ook elders in het land regen. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot de avond droog. Een meest matige zuidoostenwind voert warme lucht aan, waardoor de temperatuur kan oplopen naar 21 graden in het Waddengebied en tot 25 graden in het zuidoosten.

Zondag blijft het op een enkele bui na droog. De zon is vooral aan zee te zien, maar op de stranden waait wel een stevige zuidwestenwind. Landinwaarts zijn er vrij veel wolken. Het wordt 21 graden. Maandag en dinsdag neemt de kans op (stevige) buien toe. Die buien zullen vooral in de middag vallen. Aan zee blijft het stevig waaien. Het wordt niet warmer dan 18 of 19 graden.