Utrechters dromen van Rome

Utrechters dromen van Rome Utrecht Begin 17de eeuw raakten enkele Utrechtse schilders in Rome beïnvloed door de ‘Meester van het licht’, Caravaggio. Bij terugkomst introduceerden deze zogenaamde Caravaggisten (Hendrick ter Brugghen, Dirck van Baburen, en Gerard van Honthorst) een geheel nieuwe manier van schilderen. De nieuwe collectiepresentatie van het Centraal Museum Utrechters dromen van Rome met ook andere Utrechtse schilders zoals Jan van Scorel en is dit weekend gratis toegankelijk. T/m 1 jan 2012, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u. Op za 14u gratis rondleiding. Tel. 030-2362362.

Utrecht

Begin 17de eeuw raakten enkele Utrechtse schilders in Rome beïnvloed door de ‘Meester van het licht’, Caravaggio. Bij terugkomst introduceerden deze zogenaamde Caravaggisten (Hendrick ter Brugghen, Dirck van Baburen, en Gerard van Honthorst) een geheel nieuwe manier van schilderen. De nieuwe collectiepresentatie van het Centraal Museum Utrechters dromen van Rome met ook andere Utrechtse schilders zoals Jan van Scorel en is dit weekend gratis toegankelijk.

T/m 1 jan 2012, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u. Op za 14u gratis rondleiding. Tel. 030-2362362.