Truckers zetten Nieuw-Zeeland vast

Truckers zetten Nieuw-Zeeland vast Auckland, 4 juli. Verkeersknooppunt bij Auckland in Nieuw-Zeeland, dat vandaag volstond met vrachtwagens. Chauffeurs demonstreerden daarmee tegen het onverwachte besluit van de Nieuw-Zeelandse regering om de wegenbelasting voor vrachtwagens met 7,5 procent te verhogen. Bij alle grote steden in het land liep het verkeer vast door de acties. De truckers vinden dat ze al genoeg te lijden hebben onder de hoge dieselprijzen. Vrachtwagenchauffeurs in Europa en Azië hebben de afgelopen weken ook al actie gevoerd tegen de prijsstijgingen van brandstof. Gisteren staakten ook truckers in India de hele dag. Foto AP Roads leading to Auckland, New Zealand, Friday, July 4, 2008, is seen congested with stationary traffic on the day when truckers took time off work to protest the Governments intention to raise road user charges. (AP Photo/Paul Estcourt/New Zealand Herald) ** NEW ZEALAND OUT ** Associated Press