Sportverslaggever en oud-voetballer Chapel overleden

HILVERSUM, 4 juli. Sportverslaggever Jacques Chapel is vannacht op 62-jarige leeftijd overleden. Dit meldde zijn werkgever NOS vandaag. De radiocommentator bij het wielrennen en schaatsen was al enige tijd ziek. Hij verbleef in een hospice in Hilversum. Chapel, die zijn loopbaan begon bij de AVRO, werkte jarenlang voor de NOS en de Wereldomroep. Hij versloeg 28 keer de Ronde van Frankrijk en was aanwezig bij de Olympische Spelen van Barcelona, Atlanta, Sydney en Athene en de Winterspelen van Calgary, Albertville, Lillehammer, Nagano, Salt Lake City en Turijn. Chapel zou dit jaar voor de laatste keer verslag doen uit de Tour en nog eenmaal de Olympische Spelen coveren. Op 1 september wachtte zijn pensioen. Maar de voormalig profvoetballer van HFC Haarlem was dit voorjaar al te ziek om zijn werkzaamheden als wielerverslaggever nog langer uit te voeren.

Luister naar verslagen van Chapel op nrc.nl/sport