Selectie Kinderen

Den Haag

In de zomervakantie, van 5 juli t/m 31 augustus, is er weer Madurodam by Light in de miniatuurstad. De multimediashow is in juli iedere avond om 23u te zien en in augustus om 22u30. Na zonsondergang worden jullie meegenomen in een Hollands sprookje dat het verhaal vertelt van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. Madurodam, Den Haag. Tel. 070-4162400 www.madurodam.nl

Den Haag

Van 8 t/m 13 juli vinden op hockeyclub Klein Zwitserland (HCKZ) de Europese Hockey Kampioenschappen voor jongens en meisjes onder de 16 plaats. De winnaar van dit toernooi gaat niet alleen naar huis met de titel Europees Kampioen, maar ook met een ticket voor de Jeugd Olympische Spelen in 2010. Er strijden 16 teams uit 10 verschillende landen om de beker. Op werkdagen spelen de Nederlands teams om 16u of 18u. HCKZ, Klatteweg 113, Den Haag. www.knhb.nl en www.hckz.nl

Maastricht

Hoe maak je een illustratie bij een verhaal? Op 5 juli verzorgt de Fiep Westendorp Foundation een workshop boek-illustreren in Centre Céramique voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Snel reserveren is de boodschap, want er is een beperkt aantal plaatsen. De workshop is gratis. Zaterdag 5 juli 2008, 11-13u. Centre Céramique, Avenue Céramique 50. Tel. 043- 3505600.

Amsterdam

De koning heeft geen paleis, daarom ligt hij bijna de gehele dag te slapen. Maak jij de koning wakker? Dit kan door samen te bouwen aan een nieuw huis. De koning kijkt elke dag wat voor moois de kinderen hebben bedacht in de workshops en met de bouw van zijn paleis. De Koning is dit jaar het centrale onderwerp van Zomerfestival Zuidoost. Twee weken lang genieten dus van circus, theater, beeldende kunst, muziek en dans. Het festival is gratis en voor kinderen van 4–12 jaar. Hoogoord 1a en Hofgeest 139, Maastricht. Tel. 020-6235326

Heilig Landstichting

In de zomervakantie komt ieder weekend de joodse museumlocatie Beth Juda tot leven. Elke dag is het knutselatelier geopend waar kinderen joodse kleurplaten, joodse puzzels, joodse bouwplaten, joodse rugzakjes, chanoekakandelaars en dreidels kunnen maken. Zowel de kinderen als de volwassenen kunnen luisteren naar joodse verhalen, meedoen met joodse dans en typische joodse drankjes en hapjes proeven. T/m 31 aug. Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting. Tel. 024-3823122

Overveen

Wist je dat sommige libellen meer dan 50 kilometer kunnen vliegen? En dat er bij een vijver wel 10 verschillende soorten libellen kunnen leven? Zondag 6 juli organiseren de KNNV en het IVN Zuid-Kennemerland hun jaarlijkse libellenexcursie voor kinderen en volwassenen in landgoed Middenduin. Libellen zijn de laatste jaren heel populair geworden. Tot voor kort werden ze ten onrechte gerekend tot enge beesten die steken en bijten, maar tegenwoordig waardeert iedereen hun kleurenpracht en vliegkunsten. Start 11u vanaf de parkeerplaats van Middenduin, Duinlustweg, Overveen. Tel. 023-5289009.

Hoorn

Wist je dat de bekende Playmobil poppetjes al 35 jaar bestaan? Op de tentoonstelling De wereld van Playmobil in het Museum van de Twintigste Eeuw zijn zowel oude als nieuwe exemplaren van de speelgoedpoppetjes te zien. Ook is er een speelzone met verschillende speelsets uit de ‘Playmobilwereld.’ T/m 26 oktober 2008 in Museum Van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, Hoorn. Di-vrij 10-17u, za-zo 12-17u. Kinderen 4 t/m 16 jaar € 3 Tel. 022-9214001