Selectie

Deventer

Van 4 t/m 6 juli vindt het internationaal straattheater- en spektakelfestival ‘Deventer Op Stelten’ plaats. Drie dagen lang staat de historische binnenstad van Deventer in het teken van theater op stelten en spektakel op hoog niveau. Hoogtepunten zijn ‘La Grande Parade’ van Compagnie Off uit Frankrijk en de wereldpremière van Don Quixote van Theater Gajes uit Deventer. Inl: www.deventeropstelten.nl

Otterlo

Het Kröller-Müller Museum presenteert deze zomer weer vier Zwoele Zomeravonden. De eerste Zwoele Zomeravond vindt plaats op 5 juli en staat geheel in het teken van verleiding. Met o.a. Joris Linssen en Caramba, Bart Chabot, Xantippe, MartHa!Tentatief, De Kazerne, Tilburg Cowboys, Els Moors, Oscar Prinsen en Olaf Mooij. Het museum is tijdens de Zwoele Zomeravond tot 20u open en er zijn gratis rondleidingen in museum en beeldentuin. Kröller-Müller Museum, Otterlo. Inl: www.kmm.nl

Slochteren

Op 4 juli 19u wordt er een zomeravondwandeling georganiseerd door het bospark van de Fraeylemaborg. Natuurgids Bert Rogaar geeft in zijn rondleiding informatie over bijzondere planten en bomen en belicht de cultuurhistorische aanleg van het bospark, waar ook 35 beelden en installaties zijn geplaatst. Oranjerie van de Fraeylemaborg, Hoofdweg 30, Slochteren. Entree gratis. Inl: 0598-421568 en www.fraeylemaborg.nl

Apeldoorn

Paleis Het Loo stelt iedere woensdag in juli en augustus het paleisdak open voor het publiek. Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een weids uitzicht over de paleistuin, die in de afgelopen maanden voor een belangrijk deel opnieuw is aangelegd. De tuin is met zijn symmetrisch parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa. Paleis Het Loo Nationaal Museum, Apeldoorn. Inl: 055-5772400 & www.paleishetloo.nl

Amsterdam Amsterdam City Walks organiseert 6 juli (12u) een stadswandeling met als onderwerp ‘De onderbelichte kant van de Wallen’. De Amsterdamse Wallen zijn wereldberoemd en de opschoning van de Wallen door de gemeente Amsterdam brengt dan ook de nodige discussie teweeg. De Wallen en prostitutie lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Is er een leven voor de Wallen wanneer de rode lampen uiteindelijk zouden doven? Beginpunt: Op het Oudekerksplein, aan de voet van de toren van de Oude Kerk. Res: 06-18257014 & info@amsterdamcitywalks.com

Eenrum

Zaterdag 5 en zondag 6 juli worden bij kwekerij De Kleine Plantage hostadagen gehouden. Behalve hosta's zijn er ook andere schaduwplanten, zoals de nieuwe epimedium-soorten, rodgersia's en podophyllums. Er staan leden van de Nederlandse Hostavereniging die informatie geven en Carla Teune, oud-hortulanus, van de hortus van Leiden houdt de lezing "Wie was nou toch dr. von Siebold?". Kweker Jannes van Rossum brengt een hommage aan de hosta. De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum. Inl www.dekleineplantage.nl

Dordrecht

In zo'n 580 kramen in het centrum van Dordrecht zijn zondag 6 juli antiquarische en tweedehands boeken te koop. Het thema van de markt is fotografie en film en daarom speelt het film- en musicalorkest Timbres Divers op het Schefferplein Italiaanse filmmuziek. In de Kunstkerk en centrale bibliotheek exposeren Dordtse persfotografen hun werk van Nederlandse schrijvers en Het Hof toont de 100 mooiste foto's uit het stadsarchief. Inl www.dordtseboekenmarkt.nl