Renner Rasmussen vecht schorsing aan bij Sporttribunaal

Kopenhagen. Michael Rasmussen stapt naar het internationale hof van sportarbitrage (CAS) in Lausanne. Hij wil daar de schorsing van twee jaar aanvechten die de wielerbond van Monaco hem deze week heeft opgelegd. De Deense wielrenner rekent erop dat hij begin 2009 weer aan wedstrijden kan deelnemen, zei hij gisteren in de Deense krant Politiken. De zaak bij het CAS staat los van de rechtszaak die Rasmussen in Utrecht had aangespannen tegen zijn voormalige werkgever Rabobank. De rechter besliste woensdag dat Rabobank Rasmussen terecht heeft ontslagen, maar dat niet op staande voet had mogen doen. ”Het vonnis in Utrecht geeft een positieve draai aan mijn zaak. Ik ben ervan overtuigd dat het CAS mijn schorsing met een half jaar zal terugbrengen”, zei de Deen. De wielerbond van Monaco heeft Rasmussen met ingang van 27 juli 2007 geschorst, omdat hij op een proflicentie van het prinsdom fietste.